Casa România și-a închis porțile ieri la Milano! Trist că unii oameni habar n-au avut că a și deschis la un moment dat porțile. Mare pam-pam despre acest eveniment vădit eșuat. Inițiativa bună în primă fază, până când s-a descoperit că ideea a fost furată și că banii s-au pierdut pe traseu. Aștept rezultatele finale să văd că mă înșel. Pe hârtie situația e mereu bună, statisticile vorbesc pozitiv, chiar dacă nenorocitele alea de ziare italiene scriu despre români doar așa, că nu au ce scrie, ziariști nenorociți cu nația lor cu tot. NUUUUU stau românii în parcuri, în stații de autobuz și metrou, la ieșirile din supermarketuri sau în târguri cu sticla în mână și cu p-z-a în gură. NUUUU, DOAMNE FERESTE! Deci NUUUU le dau motive de comentat astora din Italia….nuuuu, nici pomeneală! Sunt doar aștia prea rasiști! Păi cum naiba să nu te ia nervii când ți-ai dori din tot sufletul să-i vorbești de bine pe ai tăi, dar nu ai cum? De 3 ani de când stau în Italia, NICIODATĂ nu am avut probleme pe stradă decât cu românii și cu cei de culoare. Ma rog, pe ei îi ignor, probabil că e din vina contrastului pielii, oricum mă ”complimenteaza” destul de puțin înfiorător comparativ cu ai noștri. Într-o zi la metrou unu, terchea-berchea după look, se adresa celorlalți din gașcă (erau vreo 7-8 persoane): ”mă, dacă asta ar fi gagica mea, să moară mama dacă nu as ține-o legată în casă, nu i-aș da drumul prin oraș, așa bună e… ” Asta ca să nu reproduc toate spusele care ar fi în parte numai bip-uri.  Mi s-a ridicat părul în cap de ce-i ieșea ăluia din gură.

Așa…rămăsesem la Casa România.  Voluntarii, câțiva tineri care împărțeau pliante, au fost aleși pe sprânceană. Numai unul și unul. Nu zice nimeni că toți trebuie să fim îmbrăcați perfect, că toți trebuie să fim frumoși, dar la o campanie de imagine nu implici voluntari, ”plătiți” cu 50 de euro și un tichet de sandwich, că și rezultatele vor fi pe măsură! După cum arătau, nici unul nu prezenta credibilitate, nu e de mirare că pliantele erau mai toate aruncate pe jos pe la Duomo sau prin Via Dante spre Castel… Nu e vorba de ei, e vorba de concept, care a lipsit cu desăvârșire! Ah…pardon, era pe hârtie!!!

DESTINATIE TURISTICA DE LARG INTERES CELOR CARE VIZITEAZA MILANO: ZONA CASCINA GOBBA! O recomand cu multă caldură, pe urmă să vedem dacă ziariștii, români sau italieni, mai sunt criticați că vorbesc aiurea!

Advertisements